Sposoby powlekania cukierków, orzechów, migdałów i draży

Powlekanie cukierków, orzechów, migdałów czy draży to jeden z istotniejszych procesów przy produkcji wyrobów spożywczych. Jest możliwy dzięki specjalnym maszynom – drażetkarkom, które gwarantują wysoką precyzję i powtarzalność tej czynności. Specjalna konstrukcja tych urządzeń znacznie skraca czas pracy i pozwala uniknąć ewentualnych przestojów w produkcji. Czym się wyróżniają drażetkarki?
Drażetkarki – co to jest?
Drażetkarki posiadają specjalną pompę do produkcji zimnego oraz gorącego powietrza. Obtaczanie produktów spożywczych przebiega w specjalnym bębnie mieszającym, a jego pojemność jest uzależniona od potrzeb użytkownika. Typowe drażetkarki posiadają pojemność 16 kg, ale występują też w wariantach 8 kg. W trakcie pojedynczego cyklu produkcji można przygotować 16 lub 8 kg wsadu. Drażetkarki cukiernicze gwarantują optymalną prędkość obrotową 10 – 60 rpm i moc 1 kW. Dodatkowo wygodny w obsłudze panel operatorski pozwala sprawnie regulować najważniejsze ustawienia maszyny – prędkość obrotów czy temperatura. Menu urządzenia jest bardzo intuicyjne i przystępne dla użytkownika, a cała konstrukcja jest precyzyjnie zabezpieczona i nadaje się do kontaktu z żywnością.
Drażetkatki – gdzie się sprawdzą?
Drażetkarki sprawdzają się głównie w cukiernictwie. Usprawniają pracę w trakcie produkcji wyrobów cukierniczych. Wykorzystując te urządzenia sprawia się, że proces powlekania cukierków przebiega nie tylko sprawnie, ale również precyzyjnie. Dodatkowo można za pomocą tych urządzeń przygotować znacznie większą ilość wyrobów, niż w przypadku tradycyjnej produkcji ręcznej. Drażetkarki obtaczające czekoladą to także świetna propozycja przy powlekaniu orzechów, migdałów, draży, pastylek, kawy, dmuchanego ryżu i wielu innych. Takie profesjonalne urządzenia oferuje m.in. dystrybutor maszyn cukierniczych BMC Polska, który dba o jakość asortymentu.
Drażetkarki – gdzie kupić?
Drażetkarki to profesjonalne urządzenia, które pozwalają usprawnić proces produkcji artykułów spożywczych. Aby jednak tak się stało, należy wybierać urządzenia pochodzące od renomowanych dystrybutorów maszyn, którzy wyróżniają się doświadczeniem i dbają o jakość oferowanego sprzętu. Specjaliści pozwalają wdrażać technologię w procesy produkcyjne, ucząc jak wykorzystywać poszczególne maszyny. Ich celem jest nowa jakościowo produkcja w cukierni. Warto zaufać profesjonalistom zajmującym się dystrybucją drażetkarek, które zapewnią powtarzalność i niezawodność produkcji przy równoczesnej optymalizacji kosztów.
Dziękujemy za ocenę artykułu
Błąd - akcja została wstrzymana
Polecane firmy
-
-
-
-
DMT Packaging Sp. z o.o.
Opakowania - maszyny, sprzęt
woj. dolnośląskie52-429 Wrocław, Morelowskiego 24